open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
PU Zvornik se oglasila o potrganim zastavama ispred džamije u Novoj Kasabi
Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid napada na simbole države i vjerskih objekata i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja, saopćeno je
13.05.2019. u 14:04
get url
text

U toku je rad na utvrđivanju činjeničnog stanja nakon što je policiji prijavljeno da su nepoznate osobe sa jarbola ispred džamije u Novoj Kasabi potrgale zastavu BiH, kao i zastavu Islamske zajednice u BiH, saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

- Policijskoj stanici Milići, jutros oko 10.30 sati, prijavljeno je da je nepoznato lice ili više njih, u mjestu Nova Kasaba, općina Milići, sa jarbola otuđilo zastavu Bosne i Hercegovine i zastavu Islamske zajednice u BiH. Po prijavi su postupili policijski službenici PS Milići koji su o svemu obavijestili dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, po čijim instrukcijama policijski službenici nastavljaju dalji rad na utvrđivanju svih činjenica navedenog događaja. Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid napada na simbole države i vjerskih objekata i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja -  navodi se u saopćenju Policijske uprave Zvornik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.