Pucnjava u Crnoj Gori: Rođaci nasrnuli jedni na druge, ima ranjenih

Objavljeno: 10.09.17 u 15:06

Policija iz Rožaja u Crnoj Gori uhapsila je S. Mujevića, I. Mujevića i S. Hodžića zbog pucnjave koja se jučer dogodila u Rožajama.

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

Policija, kako je saopćeno, traga za A. Hodžićem, koji je u bjekstvu.

I. Mujević, koji je u pucnjavi ranjen u stomak, nalazi se pod policijskim nadzorom u Općoj bolnici u Beranama, dok su S. Mujević i S. Hodžić zatvoreni u prostorijama OB Rožaje, pišu crnogorske Vijesti.

Policija je u saopćenju navela da su Mujevići i Hodžići krvni srodnici.

- Službenici OB Rožaje su, 9 septembra oko 19 sati obaviješteni da je u naselju Zeleni u Rožajama, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane A. H. (31) i S. H. (26), oba iz Rožaja, sa jedne strane i S. M. (33) i I. M (53) iz Rožaja sa druge strane. Tom prilikom I. M. je zadobio povrede u predjelu stomaka. Ovoj osobi je ukazana medicinska pomoć i on je transportovan u Medicinski centar Berane i nalazi se van životne opasnosti. I. M je zadobio lake tjelesne povrede. A. H. se udaljio sa mjesta događaja u nepoznatom pravcu i službenici OB Rožaje intenzivno tragaju za njim - saopćeno je iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela.