Pucnjava usred bijela dana: U italijanskom gradu Foggia ubijen mafijaški šef

Objavljeno: 10.08.17 u 17:14

Četiri osobe ubijene su u srijedu u klasičnoj mafijaškoj zasjedi u talijanskoj regiji Apuliji, a vlada je zbog toga izložena valu kritika jer je potcijenila tamošnju "nerazvikanu" mafiju.

foto ilustracija FOTO: EPA
foto ilustracija FOTO: EPA

Ministar unutarnjih poslova Marco Minniti je zbog ubistva dan kasnije otputovao u Foggiu kako bi s tamošnjim zvaničnicima razgovarao o javnoj sigurnosti, prenosi portal Dnevnik.hr.

Četvero ljudi ubijeno je pokraj Foggie usred bijela dana, u "sačekuši" kojoj je glavna meta bio šef mafijaškog klana. Pretpostavlja se da je motiv bila osveta.

Ubijeni su mafijaški šef i njegov vozač u jednom automobilu i potom još dvoje svjedoka u drugom automobilu koji su se našli na krivom mjestu u krivo vrijeme.

- Grupe organiziranog kriminala u Apuliji predugo se doživljavaju kao drugozradna mafija - rekao je glavni protivmafijaški tužitelj Franco Roberti na RAI-ju u četvrtak.

Ondje se "vendete" između raznih klanova dešavaju već trideset godina, rekao je Roberti, dodavši kako to uglavnom prolazi "ispod radara".

Kao što je zasjeda u srijedu pokazala, apulijska mafija trenutno je agresivnija i nasilnija od bolje organiziranih 'Ndraghete, Cosa Nostre i Camorre, rekao je Roberti.

Najmoćnija od njih je kalabreška 'Ndragheta, koja se zadnjih godina raširila diljem svijeta.

Cosa Nostra je sicilijanska mafija, a Camorra napuljska.