open-navfaktor-logo
search
Baksuzna nedjelja
Pune ruke posla za Hitnu i policiju: Troje teško povrijeđenih u nesrećama u Sarajevu
U ulici Safeta Zajke muškarac ispao iz kabine teretnog vozila, u Starom Gradu mladić pao s kuće u izgradnji, dok je u Hadžićima bez svijesti pronađen čovjek koji je najvjerovatnije pao
23.09.2019. u 13:55
get url
text

Tri osobe teško su povrijeđene u tri odvojene nesreće koje su se jučer dogodile u Sarajevu, podaci su MUP-a Kantona Sarajevo.

U nesreći koja se dogodila u ulici Safeta Zajke u općini Novi Grad teške povrede zadobio je vozač teretnog vozila M. Š. (70) iz Sarajeva. Policiji je oko 11.30 sati slučaj prijavljen iz Hitne pomoći, a na mjestu događaja utvrđeno je da je muškarac povrede zadobio prilikom pada iz kabine vozila.

Nesretni 70-godišnjak zadobio je teške povrede glave zbog čega je zbrinut na Klinici za neurohirurgiju KCUS-a, gdje je zadržan na liječenju.

Nekoliko sati kasnije dogodila se nesreća u Starom Gradu, gdje je 18-godišnji Irfan K. pao sa kuće u izgradnji, te također zadobio povrede glave, koje su okarakterisane kao opasne za život. On je smješten na Klinici za anesteziju i reanimaciju KCUS-a.

U KCUS-u, u Klinici za neurohirurgiju, zadržan je i A. Dž. (53), koji je oko 22.30 sati pronađen u besvjesnom stanju na lokalnom putu u mjestu Kućice u Hadžićima. Prema preliminarnim rezultatima istrage, muškarac je najvjerovatnije povrijeđen prilikom pada, te nema elemenata koji ukazuju na postojanje krivičnog djela.

Iz MUP-a je saopćeno da je o svim slučajevima obaviješteno tužilaštvo, te da se radi na dokumentovanju navedenih događaja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.