open-navfaktor-logo
search
Bliže pacijentima
Punkt Hitne pomoći otvoren u centru Sarajeva
Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS Adem Zalihić smatra da je važno što općina Centar ima punkt i mobilnu ekipu Hitne medicinske pomoći, koja će biti na usluzi 24 sata
06.05.2019. u 13:18
get url
text

Sarajevska Općina Centar osigurala je prostor, u Ulici Mis Irbina, na kojem je danas zvanično otvoren punkt Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Na ceremoniji otvaranja predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić podsjetila je da je ta općina nabavila suvremeno vozilo za potrebe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, te opremu za punkt u navedenoj ulici. Praksa pružanja pomoći zdravstvenim ustanovama bit će, kaže, nastavljena.

Istaknula je da je taj punkt otvoren na inicijativu Zdravstvenog savjeta Općine Centar, koju je prihvatilo Općinsko vijeće. Smatrali su da je takav punkt neophodan u centralnoj gradskoj općini, a bili su rukovođeni idejom da mobilni tim ljekara bude što bliže pacijentima u hitnim slučajevima.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS Adem Zalihić smatra da je važno što općina Centar ima punkt i mobilnu ekipu Hitne medicinske pomoći, koja će biti na usluzi 24 sata.

- Važno je da što prije stignemo do pacijenta, a otvaranje ovog punkta nam umnogome u tome pomaže - istakao je Zalihić. 

{$galerijaFotografija}

Resorna kantonalna ministrica Amela Sofić smatra da treba podržati sve zajedničke aktivnosti zdravstvenih ustanova KS s lokalnim zajednicama, u cilju poboljšanja zdravstvene zaštite stanovništvu.

Centralni objekt Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS nalazi se na području općine Novo Sarajevo, a punkt imaju i na području općine Novi Grad.

Svi punktovi i centralni objekt Zavoda, odnosno sve medicinsko-terenske ekipe rade 24 sata.   

otvaranje punkta hitne 1.JPG
1 od 16
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.