open-navfaktor-logo
search
Dani srpskog jedinstva
Pupovac o Vučićevoj ideji da okače zastave: Srbi moraju poštovati hrvatske zakone
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom Dana srpskog jedinstva pozvao je "Srbe iz svih srpskih zemalja" da sutra okače i iznesu srpske zastave ma gdje živjeli.
14.09.2021. u 20:36
get url
text
get url
text

Uoči Dana sprskog jedinstva, predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac održao je vanrednu konferenciju za medije. Poručio je da Srbi, ali i druge manjine u Hrvatskoj moraju poštovati hrvatske zakone koji se odonose na isticanje zastava drugih zemalja.

- Zastava je nešto što pripada i Srbima u Republici Hrvatskoj, kao što pripada i Hrvatima u Republici Srbiji ili drugim manjinama koje žive izvan svojih matičnih država. Svako manifestiranje, bilo povezano s matičnom zemljom ili datumima u toj zemlji, treba se odvijati u skladu sa zakonima zemlje u kojoj se živi - rekao je Pupovac.

On je pojasnio razliku između korištenja državne zastave Srbije i zastave srpske zajednice u Hrvatskoj.

- Svako manifestiranje povezanosti s matičnom zemljom i važnim datumima te manjine treba biti u skladu sa zakonima zemlje u kojoj se živi. Važno je da se otklone sve zablude - rekao je Pupovac i pojasnio da Hrvatska ima pravila o korištenju zastava drugih zemalja.

- To isto tako vrijedi i za Srbiju. Od velike važnosti je da svi razumijemo da je neophodno da Srbi u Hrvatskoj poštuju zakone, kao i Hrvati u Srbiji - istakao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.