Praznik

Putin i Trump čestitali Đukanoviću Dan državnosti Crne Gore

Objavljeno: 11.07.2019. u 16:35

 U čestitki predsjednika SAD-a ističe se kako je tokom 13 godina nezavisnosti Crna Gora ostvarila važan napredak u integracijama u euroatlantsku zajednicu

 Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump uputili su čestitke predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću u povodu 13. jula - Dana državnosti Crne Gore.

 -Primite čestitke u povodu nacionalnog praznika vaše zemlje - Dana državnosti. Želim narodu Crne Gore mir, sreću i blagostanje, navodi se u čestitki predsjednika Putina.

 U čestitki predsjednika SAD-a ističe se kako je tokom 13 godina nezavisnosti Crna Gora ostvarila važan napredak u integracijama u euroatlantsku zajednicu.

 -Poštovani gospodine Predsjedniče, u ime građana Sjedinjenih Američkih Država, čestitam Vama i građanima Crne Gore državni praznik 13. jula. Tokom 13 godina nezavisnosti, Crna Gora je ostvarila važan napredak u integracijama u euroatlantsku zajednicu. Vaš povijesni  prijem u NATO 2017. godine dodatno je ojačao snažno partnerstvo između naše dvije zemlje i ja srdačno pozdravljam Vaš kontinuirani doprinos regionalnoj i globalnoj sigurnosti", navodi se u čestitki predsjednika SAD-a.

 Također se ističe kako će Sjedinjene Države nastaviti podržavati Crnu Goru u njenim reformskim naporima i razvojnim ciljevima.

 "Naše zajedničke vrijednosti sigurnosti, mira i slobode predstavljaju osnovu za još dublje partnerstvo u narednom razdoblju", navodi se u čestitki američkog predsjednika, prenosi RTCG.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije