Putovanje kroz vrijeme: Djevojka naslikana na djelu iz 19. stoljeća tipka po iPhoneu?!

Objavljeno: 14.11.17 u 18:31

Današnji svijet nezamisliv je bez pametnih telefona, a ljudi hodaju ulicama poput zombija buljeći u svoje mobitele.

Ovih je dana na internetu osvanula zanimljiva teorija povezana s umjetničkim djelom "Die Erwartete" austrijskog slikara Ferdinanda Georga Waldmüllera, naslikanim 1860. godine.

Na djelu, čiji naziv u prevodu znači "očekivano", naslikan je dvojac u šumi - mladić i djevojka. Mladić čeka djevojku s cvijetom u ruci, dok ona - tipka po mobitelu?!

Ta ideja pala je na pamet Peteru Russellu, koji je bio u posjeti umjetničkoj galeriji Neue Pinakothek u Münchenu, gdje je i naletio na sliku.

Ovaj anakronizam (osoba, običaj, ideja ili događaj stavljen u epohu kojoj ne pripada, op.a.) na prvi pogled baš tako i izgleda, jer žena sa slike djeluje baš kao moderna djevojka - s glavom zadubljenom u mobitel.

- Čim sam vidio sliku, djevojka mi se učinila baš kao svaka druga danas - tipkajući šeta okolo i ne obraća pažnju na okolinu. Čak bih rekao da je ovo iPhone - kroz smijeh je kazao Russell.

I zaista, što duže gledamo sliku, to se i nama sve više čini kao da djevojka tipka po mobitelu. Moguće da je porukom javila mladiću da je stigla na mjesto sastanka...