open-navfaktor-logo
search
Uklanja depresiju
Rad u vrtu i aranžiranje cvijeća dokazano popravlja raspoloženje
Poslovi u vrtu smanjuju stres, poboljšavaju raspoloženje i uklanjaju simptome depresije, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Mental Health.
10.04.2020. u 18:54
get url
text
Foto: Ilustracija

Ako ne živite u kući, i nemate vlastiti vrt, druga najbolja stvar koju možete učiniti jeste aranžirati cvijeće.

Aranžiranje cvijeća nevjerojatan je hobi kojim se možete baviti kod kuće jer je riječ o aktivnosti koja zahtijeva vrlo malo vještine, alata ili umjetničkog talenta.

Svako ga može probati, a potrebno vam je samo nešto cvijeća, makaze i malo strpljenja, kaže Rowan Blossom, autorica knjige "Living With Flowers: Blooms & Bouquets for Home" (Živjeti sa cvijećem: Cvijeće i buketi za dom).

Ovo je jedna od onih stvari koja će se 100 posto poboljšati s vježbom, pa dok imate nešto viška slobodnog vremena, pozabavite se ovim prekrasnim hobijem. Razmišljajte o njemu kao obliku samobrige – ono opušta, ali vam daje osjećaj zadovoljstva jer ste napravili nešto korisno s rukama.

Otprije je poznato da je cvijeće simbol nade koji ispunjava zadovoljstvom, poboljšava raspoloženje, ali i uljepšava interijer bilo kojeg prostora. Sada kada je većini svijeta ograničeno vrijeme koje može provesti na otvorenom, lijepo je unijeti dašak prirode u svoj dom.

Cvjetni kolorit podignut će bilo koji dio u domu, a posebno će lijepo izgledati u nekom neočekivanom kutku poput prostora oko kuhinjskog sudopera. Stavite li aranžirani buketić u kuhinju, imat ćete lijep prizor pred sobom dok recimo obavljate neki manje atraktivni zadatak poput pranja suđa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.