open-navfaktor-logo
search
Zmaj u Milanu
Rade Krunić "prijeti" Juventusu i poručuje: Uvjeren sam da ću ispuniti san
Nedostaje nam samopouzdanje, a veliki "skalp" bi nas mogao vratiti na pravi put, rekao je Krunić
07.11.2019. u 16:01
get url
text

Rade Krunić, fudbalski reprezentativac BiH, za italijanske medije je izjavio da je uvjeren da će ispuniti svoj san da igra za Milan, a ne samo da bude član slavnog kluba, prenosi Anadolu Agency (AA).

Krunić je od dolaska u Milan imao dosta problema da se izbori za mjesto u timu, u čemu je konačno uspio prošlog vikenda kada je bio u startnih 11 u derbiju protiv Lazija. Na njegovu žalost Milan je poražen na San Siru sa 1:2.

- Moj san je bio da igram za Milan, a ne samo da budem ovdje. Tek sam počeo ostvarivati taj san - naglasio je 26-godišnji bh. veznjak u razgovoru za Tuttosport.

Pred Milanom je ovog vikenda veliki izazov,jer će gostovati kod lidera Juventusa, kluba koji godinama dominira italijanskim fudbalom.

- Oni su najbolji tim u Serie A i najteži mogući protivnik. Treba nam takva utakmica jer ako pobijedimo, to će za nas promijeniti mnogo toga. Nedostaje nam samopouzdanje, a veliki "skalp" bi nas mogao vratiti na pravi put. Nalazimo se u specifičnom periodu, ali smo odlučni da budemo jači nego što smo do sada pokazivali - istakao je Krunić.

Uprkos domaćem porazu od Lazija, Krunić smatra da se u svlačionici osjeti da je vjera igrača u uzlaznoj putanji.

- Moramo vjerovati u sebe i misliti da u Torinu možemo pobijediti. Moramo da odigramo kao i protiv Lazija. Moramo biti fokusirani na našu igru, ali prije svega moramo imati hrabrosti. Oni koji se plaše Juventusa uvijek gube - smatra bh. fudbaler.

Krunić je karijeru počeo u Sutjesci iz Foče, a potom je igrao za Donji Srem, Veronu, Borac iz Čačka i Empoli iz kojeg je u ljeto ove godine prešao u Milan. U dresu reprezentacije BiH odigrao je 12 utakmica i postigao jedan gol.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.