Slijedi stečaj

Radnici Aluminija se brzo razišli ispred centrale HDZ-a, Čović će ih primiti sutra

Objavljeno: 10.07.2019. u 13:33 Autor: A. B. Š.

Ostali radnici, kako sada stvari stoje, sačekat će ispred centrale HDZ-a da čuju šta im Čović ima reći nakon što je sinoć u ponoć Aluminiju isključena struja

Radnici Aluminija koji su nakon jutrošnjeg sastanka u krugu tvornice otišli pred centralu HDZ-a u Mostaru, brzo su se razišli. 

U zgradi HDZ-a nije bilo nikoga, jer su svi već u 10 sati, prije dolaska radnika, otišli. Policija je čuvala zgradu, a radnici nisu mogli ni prići, već su stajali s druge strane ceste. 

VEZANI TEKSTOglasio se i HDZ, brinu se da neko ne bi politički profitirao na radnicima Aluminija

Nakon oko pola sata čekanja razišli su se, a Romeo Boškić iz Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija, potvrdio je za Faktor kako imaju obećanje da će predsjednik HDZ-a Dragan Čović sutra u 12 sati na razgovor primiti trojicu radnika. 

Ostali radnici, kako sada stvari stoje, sačekat će ispred centrale HDZ-a da čuju šta im Čović ima reći nakon što je sinoć u ponoć Aluminiju isključena struja. 

Nakon jutrošnjeg sastanka menadžmenta i radnika u Aluminiju, novinarima je rečeno da ta kompanija ide u stečajni postupak, a da će grupe radnika naizmjenično dolaziti u proizvodne pogone. 

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije