open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Radnik bolji od favorizovnog Spartaka, uvjerljiva pobjeda Zrinjskog u Skoplju
Ekipa Mladena Žižovića trijumfovala je s 2:0 u meču protiv Spartaka iz Trnave, dok je mostarski sastav slavio s 3:0 u gostima kod Akademije Pandev
11.07.2019. u 20:51
get url
text

Fudbaleri Radnika i Zrinjskog na odličan način otvorili su novu sezonu utakmicama u 1. pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu.

Ekipa Mladena Žižovića trijumfovala je s 2:0 u meču protiv favorizovanog Spartaka iz Trnave, dok je mostarski sastav slavio s uvjerljivih 3:0 u gostima kod Akademije Pandev u Skoplju.

Nakon što se ekipa iz Semberije oslobodila početnog pritiska gostiju, do vodstva na Gradskom stadionu u Banjoj Luci stigla je fantastičnim pogotkom Nedima Mekića u 34. minuti. Gostujući čuvar mreže bio je nemoća poslije odličnog šuta veznjaka Radnika iskosa sa lijeve strane.

S minimalnom prednošću tim iz Semberije otišao je na poluvrijeme, a poslije svega tri minute igre u nastavku kapiten domaćih Velibor Đurić pogodio je za 2:0.

I u nastavku utakmice bh. tim je bio bolji protivnik, a dobru priliku da povisi na 3:0 imao je Đurić desetak minuta prije kraja utakmice poslije odličnog proigravanja Mekića, koji je večeras bio jedan od najboljih igrača u redovima bijeljinskog sastava.

Ipak, na kraju u Radniku mogu biti zadovoljni, s obzirom da su ulogu favorita prije ovog susreta prepustili gostima, a sada ne revanš putu s dva gola prednosti.

Večerašnja pobjeda bila je prva evropska u historiji kluba iz Bijeljine.

Odličan posao u prvom meču odradio je i Zrinjski. Fudbaleri Harija Vukasa već na startu stigli su do prednosti. Poslije 12 minuta igre Hadžić je prvjencem u dresu Zrinjskog bh. predstavnika doveo u prednost.

Već u 28. minuti crnogorski internacionalac Mandić je udvostručio vodstvo gostiju. Konačnih 0:3, kojim su Plemići napravili odličan posao za revanš, bio je djelo Miljana Govedarice u 56. minuti susreta.


_

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.