Radnik počeo pripreme: Krstajić obznanio osnovni cilj Semberaca

Objavljeno: 11.01.17 u 19:37

Fudbaleri Radnika danas su počeli pripreme za proljetni dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 

FOTO: FK RADNIK
FOTO: FK RADNIK

Na konferenciji za medije organizovanoj pred početak priprema za proljetni dio sezone, predsjednik Radnika Mladen Krstajić, naglasio je da je osnovni cilj kluba plasman među šest najboljih u Premijer ligi, ali da „neće biti smak svijeta“ ako se ne izbori plasman u play-of.

Po njegovim riječima zimska pauza je u klubu iskorištena da se neke stvari u klubu konsoliduju i poboljšaju, a težište je stavio na kompletiranje igračkog kadra.

-Dovođenjem centralnog špica Edina Ademovića i zadnjeg veznog Filipa Stojanovića uradili smo važnu stvar za kompletiranje ekipe. U opciji je i dovođenje još jednog zadnjeg veznog i centralnog beka kome je jača strana igranje lijevom nogom. Neće biti lako jer igramo na tri fronta, a pored prvenstvenih obaveza očekuju nas i nastupi u Kupu Bosne i Hercegovine i Kupu RS-a takmičenja u kojima želimo da što duže trajemo, a po mogućnosti da dođemo i do same završnice, istakao je Mladen Krstajić, predsjednik FK Radnik.

Šef stručnog štaba Nebojša Milošević smatra da je zimska pauza bila dovoljno duga da se fudbaleri dobro odmore i na pripreme dođu sa pozitivnom energijom.

-Prva tri dana iskoristit ćemo da pored treninga obavimo neophodna testiranja i ljekarske preglede. Igrači su na početku pauze dobili plan individualnog rada, nadam se da su to ispoštovali i da će na početak priprema doći spremni u mjeri u kojoj je to potrebno. Ovdje ostajemo do 2. februara, a tokom te tri sedmice, koristit ćemo i teren sa vještačkom podlogom u Etno-selo „Stanišići“ a na našem stadionu stvorili smo uslove za specifične vježbe snage što će nam također dobro doći. Važno je reći da vremenske prilike, kakve god bile, neće negativno utjecati na trenažni proces, dodao je Milošević.

Radnik će 2.februara otići na desetodnevne pripreme u Antaliju u Turskoj, a prije toga odigrat će i dvije kontrolne utakmice.

-Za 28.januar zakazana je utakmica sa ekipom Budućnosti iz Banovića, a tri dana kasnije igamo sa Drinom iz Zvornika. U Antaliji smo zakazali četiri prijateljske utakmice s ciljem da vidimo dokle smo stigli u usvajanju modela igre kome stremimo i da svi igrači dobiju neophodnu minutažu. Po povratku u Bijeljinu 18. februara igramo sa Mačvom iz Šapca, a procijenit ćemo da li će nam trebati još jedna trening utakmica, kaže šef stručnog štaba koji će od ovih priprema biti pojačan Bojanom Šiljegovićem, profesorom sporta i fizičke kulture.

Milošević je podsjetio da se klub odrekao usluga Nikole Čelebića i Denija Simeunovića, da je štoper Ivan Jakovljević otišao zbog isteka ugovora, a da se ne računa na Dušana Martinovića koji se uspješno oporavlja od teške povrede.

Za Marka Obradovića postoji interesovanje drugih klubova, ali on je još uvijek u Radniku.

FUDBALERI PRISUTNI NA DANAŠNJOJ PROZIVCI: Lučić, Oštraković, Hodžić, Zeljković, Krsmanović, Ostojić, Kojić, Bajić, Šerbečić, Beširović, Stojanović, Janković, Đurić, Srećković, Peco, Okić, Vasić, Motika, Obradović, Ademović, Glišić i Živanović.