open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Radojičić: Imamo kontrolu nad postojećom situacijom
Zasad i zdravstveni sektor i kontrolni organi imaju kontrolu nad postojećom situacijom izazvanom koronavirusom - izjavio je danas gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.
22.03.2020. u 11:46
get url
text

- Nulti klaster je ugašen, a drugi i treći nalaze se u isteku 14 dana kućne izolacije i zato je narednih sedam dana kritično, kada je riječ o prenošenju unutar zajednice – rekao je Radojičić i istakao da se preduzimaju sve mjere sprečavanja širenja virusa sa čovjeka na čovjeka.

Ukazao je na dolaske pojedinaca iz inostranstva, kod kojih se pokušava pratiti mogućnost prenošenja virusa.

Nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne sjednice, Radojičić je na konferenciji za novinare rekao da je u tom gradu virus korona potvrđen kod 45 osoba, u kućnoj izolaciji se nalazi 788, a pod zdravstvenim nadzorom 1.442.

Tokom sinoćnjeg policijskog sata u Banjoj Luci je izvršena kontrola oko 100 osoba, a očekuje da taj broj bude manji, jer, kako je rekao, jedan broj osoba nije bio informisan.

- Bila je jedna ekstremna situacija, u kojoj je jedna osoba oko 02.30 sati imala saobraćajnu nesreću i prekršila više propisa, između ostalog trebala je biti i u kućnoj izolaciji – rekao je on, navodeći da će ovaj slučaj biti sankcionisan.

Potvrdio je da u gradu ne rade tržnice, niti veletrgovine, skraćeno je radno vrijeme za dragstore i pekarske radnje do 18 sati, a pomjereno je vrijeme saobraćanja gradskih linija prije policijskog sata.

Na cijeloj teritoriji RS od jučer je uvedena zabrana kretanja osobama starijih od 65 godina, a od 20.00 do 05.00 sati i zabrana kretanja za sve osobe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.