open-navfaktor-logo
search
Razgovori
Radončić nakon susreta s Lukačem i Dodikom: Crno-bijela priča iz Banje Luke
Razgovori u Banjoj Luci imaju odličnu i manje dobru stranu, ocijenio je ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić današnje sastanke sa ministrom unutrašnjih poslova RS-a Draganom Lukačem i članom predjsedništva BiH Miloradom Dodikom.
06.03.2020. u 22:29
get url
text

- S ministrom Draganom Lukačem dogovorili smo reaktiviranje pune saradnje dva ministarstva i složili se da riješimo dugogodišnji problem EUROPOL-a. Svi ambasadori zemalja EU to traže od BiH. Zaista je žalosno da je Bosna i Hercegovina jedina zemlja u Evropi koja nema direktnu saradnju s tzv. evropskom policijom. To je značajna dimenzija uspješnosti današnjeg susreta - naveo je Radončić na Instagramu.

S  druge strane, kako je napisao, sa Dodikom je bila "crno-bijela priča".

- Riješili smo, i to u roku odmah, jedan ekstremno riskantan sigurnosni problem koji se tiče strateškog državnog interesa BiH. Veoma odgovorna reakcija člana Predsjedništva BiH. Ali, kada je deblokada vlasti u pitanju, nismo bili ni približno tako efikasni. Za sada, problem ostaje. Ipak, svaki direktan razgovor, nezavisno od danas precizno izrečenih razlika s obje strane, početak je očigledno teškog puta da se dogodi deblokiranje državnih institucija - napisao je Radončić. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CRNO-BIJELA PRIČA Razgovori u Banjoj Luci imaju odličnu i manje dobru stranu. S ministrom Draganom Lukačem dogovorili smo reaktiviranje pune saradnje dva ministarstva i složili se da riješimo dugogodišnji problem EUROPOL-a. Svi ambasadori zemalja EU to traže od BiH. Zaista je žalosno da je Bosna i Hercegovina jedina zemlja u Evropi koja nema direktnu saradnju s tzv. evropskom policijom. To je značajna dimenzija uspješnosti današnjeg susreta. S Dodikom crno-bijela priča. Riješili smo, i to u roku odmah, jedan ekstremno riskantan sigurnosni problem koji se tiče strateškog državnog interesa BiH. Veoma odgovorna reakcija člana Predsjedništva BiH. Ali, kada je deblokada vlasti u pitanju, nismo bili ni približno tako efikasni. Za sada, problem ostaje. Ipak, svaki direktan razgovor, nezavisno od danas precizno izrečenih razlika s obje strane, početak je očigledno teškog puta da se dogodi deblokiranje državnih institucija.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.