open-navfaktor-logo
search
O izborima
Radončić: Nisam kandidat SBB-a za člana Predsjedništva BiH, imamo tri ozbiljna imena
Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić gostujući na N1 govorio je predstojećim izborima, te o kandidatu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
16.05.2022. u 18:26
get url
text

Na pitanje da li će on biti SBB-ov kandidat za člana Predsjedništva BiH, Radončić tvrdi, kako neće.

- SBB je desetak ili 12 godina stara stranka. Svaki put smo imali kandidata koji je više puta bio drugi, a jednom treći. Uvjeren sam da će taj kandidat biti mlađi čovjek, menadžerskog tipa koji ne živi 20 godina od budžetskog novca. To je kandidat koji će se zalagati za evropsku BiH i neće padati u nacionalističke vatre. Mislim da sada imamo tri ozbiljna imena - kazao je on.

 

Radončić tvrdi kako je on prvi javno rekao da bi se opozicija trebala okupiti oko jednog kandidata.

- A onda je Konaković, možda na N1, kazao da može biti više kandidata. Mi nemamo nikakve moralne obaveze prema Trojki. Političkom korupcijom Damir Arnaut je pobjegao sa našim glasovima u Našu stranku. On se morao potpisivati kao nezavisni kandidat, ako nije falsifikator. Imate jedno ponašanje Trojke koje nije korektno kada se radi o našim kandidatima - dodaje on.

Odgovarajući na pitanje "ko bi bio dobro ime iz opozicije", predsjednik SBB-a navodi da ne bi bilo mudro licitirati sa imenima.

- Trojka će vjerovatno ići sa posebnim kandidatima i to nije koalicija predizbornog tipa. Mi kao SBB ne možemo dozvoliti da građani imaju samo opcija A tj. SDA i B – Trojku. Mi ćemo građanima ponuditi i treću opciju. Ali hajde da sačekamo ime koje će predložiti Trojka. Mi i dalje mislimo da je najbolja opcija bila da opozicija da jednog kandidata - zaključuje on gostujući na N1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.