open-navfaktor-logo
search
Pred duel sa Zmajevima
Radulović i Vešović složni: Ovo je prijateljska utakmica samo na papiru
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u prijateljskom susretu na stadionu Grbavica ugostiti selekciju Crne Gore.
01.06.2021. u 17:46
get url
text

Bit će ovo prvi susret dvije zemlje nakon 2018. godine, kada je prijateljski duel na Bilinom polju završen bez pogodaka, a u tom meču zvanično su se od dresa Zmajeva oprostili Emir Spahić, Zvjezdan Misimović i Vedad Ibišević.

Crnogorci su u Sarajevo stigli s dosta problema koje su uzrokovale brojne povrede i otkazi selektoru Miodragu Raduloviću.

- Biti ću iskren i reći da je plan za utakmicu sa Bosnom i Izraelom, koju igramo poslije, bio sasvim drugačiji. Veliki broj povreda nas je primorao da odstupimo od tog plana. Podsjetiti ću vas da smo u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo ušli bez pripremnih mečeva, a osvojili smo šest bodova. Nadam se da ćemo iz ovih susreta izvući neki benefit za septembar i nastavak kvalifikacija - kazao je Miodrag Radulović, selektor Crne Gore, u početku svog obraćnja predstavnicima medija okupljenim u Plavom salonu stadiona Grbavica.

Uprkos 13 otkaza, "coach" Crne Gore kaže kako njegova ekipa ima svoje ambicije, ali da rezultat nije prvi i prevashodni cilj meča sa Zmajevima.

- Kao trener imam najveće ambicije, ali je primarni cilj je isprobati ove momke, i da ih možda vidimo u nekom novom sistemu. Ipak, prijateljske utakmice su samo na papiru - poručio je Radulović.

Selektor Crnogoraca žali zbog jedne stvari posebno...

- Žao mi je što fudbalski edukovana publika neće prisustvovati sutrašnjem meču, a nadam da ćemo se u njemu prikazati u najboljem svjetlu - dodao je selektor Sokola.

Slično kao Radulović razmišlja i reprezentativac Crne Gore Marko Vešović.

- Prijateljske utakmice su izgubile smisao prijateljske i za nas je to prilika za svakog od nas da se pokaže u što boljem svjetlu i da selektor vidi s čim raspolaže. Čast je i prilegija je igrati za svoju zemlju. Krasi nas veliko zajedništvo i namda se da ćemo se dobro predstaviti u sutrašnjem meču - rekao je Vešović, fudbaler varšavske Legije.

Utakmica BiH - Crna Gora igra se sutra od 18 sati na stadionu Grbavica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.