Ragtag Adventurers izašao na popularnoj PC platformi Steam

objavljeno: 21.12.2017. u 13:08

Nakon osvajanja nagrade za najbolji vizuelni identitet na Reboot Game Develop 2017 u Dubrovniku za igru Wa The First Dream, ekipa Prime Time nastavlja uspješnom putanjom. 

Njihova nova videoigra Ragtag Adventurers danas je izašla na popularnoj PC platformi – Steam. Nakon Steama, igra će također imati i svoju VR aplikaciju u januaru , a pregovori za Nintendo Switch su u toku.

Ragtag Adventurers je igra koju 4 igrača mogu igrati istovremeno, a suprostavljeni su raznolikim bossevima. Naravno, ukoliko želite igrati sami – možete se okušati u izazovnom modu gdje mijenjate kontrolu između četiri lika. Ovaj mod je najviše namijenjen onima koji vole teže igre, kao i onima koji igraju pred publikom (Youtube i Twitch).

Na raspolaganju su vam naredne klase: fighter, mage, medic i tank. Borbe će biti izazovne, tako da će kombinovanje njihovih specijalnih sposobnosti biti obavezno ukoliko želite pobijediti.

Igra izlazi u Early Access, što znači da će se konstantno nadograđivati i mijenjati pomoću dodatnog testiranja i samog feedbacka igrača.  Uskoro se planira dodati i Deathmatch (gdje će igrači imati priliku boriti se međusobno), kao i Online Multiplayer.

Prime Time je ove godine svijetu pokazao dokumentarni film Scream For Me Sarajevo i prvi bh. 3D animirani dugometražni film Birds Like Us, koji su osvojili pohvale publike, ali i mnogobrojne festivalske nagrade.

Ukoliko želite dobijati direktne objave od strane ekipe koja razvija igru, kliknite Follow i Add to Wishlist na Steamu ili nekim od društvenih mreža.

Link za Steam Store.

Link za Gameplay Teaser.