open-navfaktor-logo
search
Optimizam u bh. taboru
Rahimić govorio o Džeki i poručio: U boj idu najspremniji i najbolji
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine od ponedjeljka je na Ilidži, gdje se priprema za dva odlučujuća duela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.   
10.11.2021. u 12:26
get url
text

Zmajevi će u subotu od 15 sati na Bilinom polju ugostiti Finsku, a još je neizvjesno da li će na ovom meču selektor Ivaylo Petev moći računati na Edina Džeku, koji se povrijedio u nedjelju na utakmici Milan - Inter (1:1). 

VEZANI TEKST - Hoće li biti spreman za Fince: Pogledajte kako se oporavlja Edin Džeko

Ni Elvir Rahimić, trener u bh. timu nije mogao odgovoriti na pitanje da li će Dijamant biti spreman za subotnji duel, a komentarisao je i pisanje Gazzetta, koja naglašava kako će kapiten Zmajeva biti pošteđen napora u meču protiv Finaca. 

- Svi se nadamo da će biti spreman. Oporavak teče odlično. I mi smo čitali šta pišu italijanski mediji i šta je izjavljivao trener Simone Inzaghi. To su gluposti. Ako bude spreman igrat će obje i protiv Finske i Ukrajine. A nadamo se da će biti spreman - kazao je Rahimić.

Na pitanje da li će biti kalkulacija oko sastava zbog toga što šest igrača bh. tima ima žute kartone, Rahimić je poručio:

{$galerijaFotografija}

- Razmišljamo o tome, ali smo fokusirani samo na Finsku. U boj idu oni najspremniji i najbolji. Nemamo šta kalkulisati - rekao je Rahimić.

Među Zmajevima vlada sjajna atmosfera, što su potvrdili i Mateo Sušić i Siniša Saničanin, dvojica defanzivaca našeg tima.

Bh. tim će naredna tri dana trenirati u Butmiru, s tim da će sutrašnji trening biti zatvoren za javnost. 

_DSC8265.JPG
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.