open-navfaktor-logo
search
Pred Francusku
Rahimić: Ne možemo izmišljati toplu vodu; Pjanić: Moj san postaje stvarnost
Znamo protiv koga igramo, protiv najbolje reprezentacije na svijetu, rekao je na današnjoj konferenciji za medije Elvir Rahimić, član stručnog štaba fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.
30.03.2021. u 19:23
get url
text

- Imamo svoje zamisli kako ćemo da igramo, ali zavisi i od protivnika. Teško je protiv Francuske igrati napadački, jer to je ekipa koja će iskoristiti svaku grešku u odbrani. Kompaktnom, agresivnom i hrabrom igrom nadamo se pozitivnom rezultatu - poručio je Rahimić u odsustvu koronavirusom zaraženog selektora Ivayla Peteva.

Nekadašnji Zmaj smatra da će odsustvo selektora biti najveći hendikep za nacionalni tim BiH.

- Znamo ko će da igra, znamo postavu i sistem igre koji ćemo igrati. Najveći hendikep je što nema selektora. Najvažnije je da su svi ostali zdravi. Drago nam je da nas Francuska poštuje i cijeni. Oni su svjesni da ih čeka težak zadatak. Znaju da svaka reprezentacija protiv njih igra s 300 posto - dodao je Rahimić.

Rahimić je naglasio da će bh. tim izaći s najboljim sastavom koji je na raspolaganju, dodavši da "ne možemo izmišljati toplu vodu i mnogo mijenjati".

Među starterima sigurno će biti Miralem Pjanić.

- Francuska je svjetski prvak. Znamo njihove kvalitete, spremili smo našu igru, znamo kako ćemo i šta ćemo. Neće biti lako, sve prilike koje nam se ukažu morat ćemo iskoristiti, a defanzivno se moramo boriti jedan za drugog svih 95 minuta. Morat ćemo izaći sigurni u sebe, u fudbalu je sve moguće, mi vjerujemo, igramo kući i morat će da nas poštuju - izjavio je Pjanić, koji će na Grbavici igrati 100. meč u dresu s nacionalnim grbom.

- O tome nisam mogao ni da sanjam kad sam otišao iz BiH i odrastao daleko. Moj san će postati stvarnost. Gledao sam ranije naše idole s tribina. Posvjećujem utakmicu ocu, porodici, prijateljima, svima koji su mu pomogli da obučem dres u 17. godini i poslije igram Svjetsko prvenstvo - kazao je veznjak Barcelone o jubileju.

Pjanić i Rahimić prisjetili su se utakmice s Francuskom u kvalifikacijama za EP u Parizu (1:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Nadaju se da će momci koji sutra budu igrali napraviti bolji rezultat nego tada.

Nakon konferencije za medije, planiran je trening Zmajeva koji će biti otvoren prvih 15 minuta.

Utakmica između BiH i Francuske igra se u srijedu od 20.45 sati. Meč će suditi ponajbolji svjetski arbitar Daniele Orsato iz Italije.

Zbog epidemioloških mjera utakmici neće moći prisustvovati navijači.

Sa Francuskom je Bosna i Hercegovina do sada odigrala 4 utakmice. Dvije su završene
remijem, a u dvije je Francuska ostvarila pobjede. Ukupna gol razlika je 3:6 u korist Francuza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.