open-navfaktor-logo
search
Petevov asistent
Rahimić o nastavku kvalifikacija za SP: Samo Bog zna šta će se dogoditi
Član stručnog štaba fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Elvir Rahimić u izjavi za ruske medije osvrnuo se na posljednju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojoj su Zmajevi remizirali sa Kazahstanom (2:2).
13.09.2021. u 19:01
get url
text

Legendarni fudbaler moskovskog CSKA dotkao se i Baktiyara Zaynutdinova, kazahstanskog reprezentativca koji nastupa za Armejce.

- Baktiyar je jako dobar igrač. Ušao je sa klupe, ali bio je jedan od najboljih na terenu. Još se oporavlja od povrede. Nadam se da će uspješno igrati i za reprezentaciju i za CSKA, da ga više neće mučiti povrede. To je najvažnije - rekao je Rahimić.

Kazahstan je i prvi naredni protivnik naše selekcije, a ishod ovog meča mogao bi u dobroj mjeri odrediti i dalji tok kvalifikacija za izabranike Ivayla Peteva.

- Očekuje nas teška utakmica. Kazahstan izgleda dobro kod kuće. Mislim da će, igrajući pred svojim navijačima, pokušati uzeti tri boda. Može li Kazahstan pobijediti u dva domaća meča? Zašto ne? Mislim da su svi timovi u našoj grupi sposobni međusobno jedni drugima uzimati bodove - kazao je Petevov asistent, te dodao:

- I sami možete vidjeti kakvi su rezultati. Jasno je da će Francuska zauzeti prvo mjesto. Što se tiče ostalih reprezentacija, tu ima mnogo neriješenih rezultata. Vjerojatno Ukrajina, Finska, Kazahstan i mi imamo približno jednake šanse za drugo mjesto. Teško je reći ko će na kraju biti bolji. Svaka utakmica je drugačija, a samo Bog zna šta će se dogoditi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.