open-navfaktor-logo
search
Ekipe na terenu
Rajlovac nakon poplava: Messeru uništena skupa oprema, bageri izvlače automobile
I u nedjelju od ranih jutarnjih sati radi se na saniranju šteta nastalih zbog poplava koje su Bosnu i Hercegovinu pogodile u petak. Među pogođenijim poplavama su i sarajevske opcine Novi Grad i Ilidža. Ekipa Faktora posjetila je Rajlovac gdje su polave nanijele velike gubitke kako mještanima, njihovim privatnim domovima tako i firmama.
07.11.2021. u 11:17
get url
text

Među njima je i firma Messer koja snabdijeva zdravstvene ustanove medicinskim kisikom. Kako je jutros kazao direktor ove firme Avdo Dedić svi uposlenici rade na čišćenju i saniranje štete koliko je to u ovom trenutku moguće s obzirom na velike količine vode koje se i dalje nalaze u krugu firme.

Kazao je i da je na nekim dijelovima voda dosezala i dva metra. Još uvijek nije poznato kada će moći nastaviti sa radom, a nastoje da u funkciju stave pogone u Mostaru i Zenici.

{$galerijaFotografija}

- Voda je oko pet sati počela prodirati u firmu i dok sam ja stigao za nekih pola sata i bilo je nemoguće pristupiti nekim uređajima da se nešto spašava - kazao je Dedić. Na pitanje kakva je situacija sa medicinskim kisikom, odgovorio je da je situacija stabilna. Za dva sata očekujemo da nam dođu iz FUCZ-a kako bi krenuli sa ispumpavanjem vode i kako bi mogli pristupiti punionici, te krenuti sa čišćenjem, montažom uređaja i da se pokušamo vratiti u normalno stanje - kazao je direktor Messera.

Naveo je da je potopljena veoma skupa oprema a da su već angažirali sestrinske firme širom svijeta da im pomognu kako bi krenuli sa normalnim radom.

U blizini tržnog centra Robot velike su količine vode. Bageri izvlače automobile koji su ostali zaglavljeni u vodi, a radnici rade na raščišćavanju mulja u svim okolinim firmama.

Rajlovac, Sarajevo, 07.11.2021.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.