Ramić: Do 24. jula registracija za građane u dijaspori koji žele glasati

objavljeno: 13.05.2018. u 10:27

Federalni ministar izbjeglica i raseljenih osoba Edin Ramić pozvao je  državljane Bosne i Hercegovine u inostranstvu da se registruju za glasanje putem pošte do 24.07.2018. i iskoriste svoje glasačko pravo na općim izborima.

- Glasovi građana Bosne i Hercegovine iz inostranstva nerijetko doprinose većoj zastupljenosti brojno manjinskih naroda u predstavničkim tijelima, te tu mislim na oba bh. entiteta. Oni doprinose većoj zastupljenosti i interesa povratnika, te usmjeravaju političke predstavnike da vode više računa o specifičnim potrebama dijaspore, izbjeglih i raseljenih lica - pojasnio je Ramić.

Uslov za sve građane u dijaspori da zaprime u septembru na svoju adresu glasačke materijale jeste da se blagovremeno registruju popunjavanjem PRP-1 obrasca i dostavljanjem kopija ličnih dokumenata na e-mail adresu Centralne izborne komisije za ove potrebe – [email protected], saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Građani u dijaspori se također za sva dodatna pojašnjenja i nedoumice mogu obratiti Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica sa upitom na mail: [email protected], saopćeno je iz Ministarstva.