Počast žrtvama

Ramiz Kadrić deveti put pješači od Drežnice do Potočara

Objavljeno: 26.06.2019. u 21:48 Autor: A. B. Š.

Planirao je da stignu do Nezuka do 7. jula navečer, a da se 8. jula pridruži Maršu mira za Srebrenicu

Ramiz Kadrić krenuo iz Drežnice

Ramiz Kadrić, borac Armije RBiH iz Drežnice kod Mostara, i ove godine krenuo je u pohod pješačenja do Potočara gdje će 11. jula odati počast žrtvama genocida u Srebrenici.  

Svoj deveti pohod prema Srebrenici, put dug oko 500 kilometara, započeo je jutros u osam sati ispred Memorijalnog centra Drežnica, gdje je učenjem Fatihe odao počast svim šehidima Drežnice i BiH, koji su svoj život dali za slobodu RBiH.

Javio nam se iz Ostrošca,  gdje planira zakonačiti, a već sutra s ekipom iz Konjica nastavlja put prema Potočarima. Tvrdi kako je put do Ostrošca prošao bez problema.

- Jeste bilo dosta vruće,  ali to nije problem kada se prilagodiš.Navikao sam već i na kišu i vrućine, tako da moju namjeru ne mogu spriječiti - kazao nam je Kadrić.

 Planirao je da stignu do Nezuka do 7. jula navečer, a da se 8. jula pridruži Maršu mira za Srebrenicu.

Kadrić se 1992. godine kao 17-godišnjak pridružio Samostalnom bataljonu Armije RBiH ''Drežnica'' i do završetka agresije istaknuo se hrabrošću i srčanošću u borbi za Bosnu i Hercegovinu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije