open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Ranjeni Zrinjski u derbiju kola dočekuje Željezničar
Mostarci tri vezana meča ne znaju za pobjedu, tako da im je utakmica protiv Želje "biti ili ne biti"
26.10.2019. u 07:53
get url
text

Derbi 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas od 14.30 sati u Mostaru igraju Zrinjski i Željezničar.

Zrinjski je u rezultatskoj krizi. Ekipa Harija Vukasa poslije dobrih nastupa u Evropi ne briljira u domaćem prvenstvu, a tome ide u prilog i činjenica da su do sada čak pet puta teren napuštali pognutih glava.

Mostarci tri vezana meča ne znaju za pobjedu, tako da im je utakmica protiv Želje "biti ili ne biti".

- Moramo na bilo koji način doći do pobjede, a to možemo ostvariti samo pravim pristupom i motivacijom, pa da naš kvalitet dođe do izražaja. Naravno da će se nešto pitati i naš protivnik, a protivnik je kvalitetna, kompaktna i disciplinirana ekipa s kvalitetnim pojedincima - kazao je trener Zrinjskog Hari Vukas.

Današnji derbi propustit će Pero Stojkić zbog akumuliranih kartona, kao i povrijeđeni Mario Tičinović i Miljan Govedarica.

Ni Amar Osim u Mostaru ne može računati na sve igrače. Tri žuta kartona skupili su Antonio Pavić i Sinan Ramović.

- U Mostaru je lakše igrati nego na većini terena, ali zbog kvaliteta Zrinjskog, stava i navike da se uvijek bore za nešto, s druge strane je i teže. Bez obzira na to u kakvoj su formi i ko u tom trenutku igra. Zrinjski je za naše uvjete postao veliki klub i njihovi igrači se ponašaju kao igrači velikog kluba. Protiv takvih ekipa je teško igrati - rekao je Amar Osim.

Ovo će biti 23. međusobni duel ovih timova Pod Bijelim brijegom. U dosadašnja 22 meča uspješniji je mostarski tim sa osam pobjeda, Plavi su slavili pet puta, dok je 10 susreta završeno neriješenim rezultatom.

U istom terminu u Bijeljini igraju Radnik i Široki Brijeg.

Semberci se nalaze u odličnoj formi u posljednje vrijeme i imaju četiri vezane pobjede, što je u ovom momentu dovoljno za treće mjesto na tabeli, sa tri boda manje u odnosu na vodeće Sarajevo.

Mladen Žižović nema problema sa suspendovanim igračima, što se ne može reći za njegovog kolegu Tonija Karačića. Širokobriježani su lišeni usluga Petra Franjića i Branimira Cipetića.

Široki tradicionalno dobro igra u Bijeljini, gdje je u 13 gostovanja slavio šest puta. Radnik ima pobjedu manje, a dva meča su završena remijem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.