Rasim Ljajić napisao pjesmu folk pjevačici (VIDEO)

Objavljeno: 13.03.17 u 17:44 Autor: D. Z.

Rasim Ljajić, ministar trgovine Srbije, veoma je uspješan kao tekstopisac, tako da je nedavno napisao pjesmu za legendarnu pjevačicu Anu Bekutu.

 

Kompozicija pod nazivom "Balada o majci" govori o jakoj ženi koja je bila stub porodice. Bekuta je pjesmu premijerno izvela u emisiji "Grand specijal" nakon čega nije mogla zadržati suze.

- Pjesmu o mojoj majci moraš da otpjevaš sa suzom u oku. Pjesmu mi je napisao Rasim Ljajić - rekla je Bekuta.

 

Oglasio se i ministar Ljajić, a otkrio je da mu je inspiracija za pjesmu bila njegova majka. Dodao je da ju je pisao iz duše.

- Poslao sam Ani, koja je moj veliki prijatelj, da čuje pjesmu. Mnogo joj se dopala i rekla je da bi voljela da je otpjeva. Naravno, složio sam se jer znam da je Ana sjajna pjevačica i da će je otpjevati iz duše, iako sam nekako mislio da je pjesma više za muški glas. Ana mi je pjevala na svadbi kojoj je prisustvovala i moja majka. Mnogo ju je voljela, pa mi je drago što ju je ona otpjevala - objasnio je Ljajić.

Podsjetimo, ovo političaru Rasimu Ljajiću nije prvi hit. On je i ranije bio autor nekoliko pjesama, tako je prošle godine napisao "Dunjo moja" za Halida Muslimovića.