open-navfaktor-logo
search
UEFA ne prašta
Rasističko ponašanje: Budućnost žestoko kažnjena jer su Varvari vrijeđali kosovske Albance
Fudbalski klub Budućnost iz Podgorice dobio je loše vijesti iz Niona.
22.07.2022. u 14:42
get url
text

Disciplinska komisija Evropske fudbalske federacije (UEFA) žestoko je kaznila Budućnost zbog navijačkih incidenata na utakmici sa Lapijem, u prvoj rundi kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Sjeverna tribina stadiona pod Goricom bit će zatvorena za revanš sa islandskim timom, narednog četvrtka u Podgorici, zbog "rasističkog ponašanja navijača", pišu Vijesti.

Varvari su u duelu sa ekipom sa Kosova istakli uvredljiv transparent na račun gostiju, a prijavljene su i uvrede na nacionalnoj i rasnoj osnovi.

Navijači Budućnosti su, između ostalog, u Podgorici vrijeđali kosovske Albance, kojih u Crnoj Gori živi značajan broj, te su poručili kako Kosovo ne postoji, odnosno da je dio Srbije.

VEZANI TEKST - Crnogorci vrijeđali Kosovare, stigao brutalan odgovor: "Vi ste sljedeći"

Zbog toga će klub platiti i 20.000 eura, a obavezan je da na meču sa Breidablikom istakne transparent sa porukom "Ne rasizmu".

I to nije sve. Budućnost mora da plati 10.125 eura zbog ubacivanja predmeta na teren, te 5.250 eura zbog petardi i baklji. UEFA je, takođe, upozorila klub i zbog nedoličnog ponašanja ekipe tokom meča.

Ukupna kazna je, dakle - zatvoren sjever i 35.375 eura.

Kažnjena je i crnogorska Iskra, također zbog navijačkih incidenata i to na meču sa albanskim Lačijem u gostima.

Kazna je, također, izrečena zbog "rasističkog ponašanja navijača", a uključuje zatvaranje dijela stadiona na narednoj evropskoj utakmici kluba iz Danilovgrada, te novčano 10.000 eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.