open-navfaktor-logo
search
Tresla se gora...
Rasplet: Cavani odbio Inter, Icardi želi samo u Juve, Džeko ostaje u Romi
Dijamant je sinoć postigao gol u pobjedi protiv Perugije, a hvalio ga je i trener Paulo Fonseca
01.08.2019. u 11:28
get url
text

Prijelazni rok se zakuhava, a italijanski mediji nastavljaju sa kombinatorikom. Glavna tema su Juventus, Inter i Roma, a "junaci" Edinson Cavani, Mauro Icardi i Edin Džeko.

Football-Italia, pozivajući se na Gazzetta dello Sport, tvrdi da je Cavani odbio Inter, kako Icardi, ako mora, želi otići samo u Juventus, a Edin Džeko po svemu sudeći ostaje u Romi. Ukratko - tresla se gora, rodio se miš...

Cavani se pojavio kao Interova prioritetna alternativa za Romelu Lukakua, koji neće doći u Inter, nego bi iz Manchester Uniteda trebao preseliti u Juventus.

Isti izvor navodi da je Urugvajac obavijestio Nerazzurre kako će radije ostati u Paris Saint-Germainu, bar do idućeg ljeta, dok mu ne istekne ugovor.

Tada će imati mogućnost da odluči o svojoj budućnosti, bez da se pita PSG oko obeštećenja.

S druge strane Icardi je jasno poručio da će ostati igrač Intera, ukoliko ne uspije osigurati prelazak u Juventus.

Roma i Napoli pokazali su zanimanje za Argentinca, ali Gazzetta tvrdi da Argentinca ne zanima ni jedan od ovih klubova. To dodatno usložnjava Icardijev status, jer se Stara dama silno trudi da potpiše Lukakua, ostavljajući budućnost Argentinca "u magli".

Konačno, Gazzetta navodi da nije bilo napretka u mogućem Džekinom transferu iz Rome u Inter.

Dijamant je sinoć postigao gol u pobjedi protiv Perugije, a hvalio ga je i trener Paulo Fonseca, što, zaključuje isti izvor, znači da će kapiten Zmajeva po svemu sudeći ostati u rimskom klubu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.