open-navfaktor-logo
search
Uhapšen napadač
Rasvijetljena smrt Zeničanina: Pretučen, opljačkan i ostavljen na ulici da umre
Dvadesetdevetogodišnji napadač pratio muškarca iz kafane, napao ga na neosvijetljenom dijelu, udarajući ga šakama u glavu, potom ga odvukao u neosvijetljeni dio, zadao mu još nekoliko udaraca, te mu ukrao novac, ostavio ga i otišao
19.08.2019. u 15:48
get url
text

Policija Zeničko-dobojskog kantona uhapsila je 29-godišnjeg M. A. iz Zenice, koji se sumnjiči da je u maju ove godine nasmrt pretukao M. Z. iz Zenice, kojeg je opljačkao i ostavio teško povrijeđenog na ulici.

Zločin se, utvrđeno je istragom, dogodio 13. maja oko 23 sata, kada je M. A., u namjeri da ga opljačka, pratio M. Z., koji je u vidno alkoholisanom stanju napustio ugostiteljski objekat u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića.

Krećući se ulicom pored Doma zdravlja Zenica u pravcu ulice Masarykova, sustigao ga je i iskoristivši pogodan trenutak zadao mu nekoliko udaraca pesnicom u predjelu glave, nakon čega je M. Z. pao na tlo, udarivši potiljačnim dijelom glave u betonsku podlogu.

M. A. ga je potom odvukao u neosvijetljeni dio, neposredno uz pokretnu rampu, zadao mu još nekoliko udaraca, te nakon što mu je ukrao novac, ostavio ga i otišao u pravcu ulice Dr. Abdulaziza Aska Borića.

Nakon što su prolaznici uočili povrijeđenog, obavijestili su Hitnu pomoć, koja ga je zbrinula i prevezla u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je od posljedica zadobijenih povreda preminuo 21. maja.

- Nakon što je po nalogu kantonalnog tužioca obavljena obdukcija kojom je potvrđena nasilna smrt, pripadnici Sektora krim-policije MUP-a ZDK poduzeli su opsežne operativne i druge mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih činjenica, kao i otkrivanju i procesuiranju počinioca krivičnog djela - saopćeno je iz MUP-a ZDK. 

Kako su naveli, saslušani su svjedoci, pretreseno je više lokacija, te su izuzeti određeni predmeti, kao i snimci sa videonadzora, te obavljena potrebna vještačenja.

- Preduzetim mjerama i radnjama došlo se do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti lice M. A., iz Zenice, za kojim je raspisana operativna potraga i koji  je 18. 8. 2019. godine lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama Sektora kriminalističke policije - navodi se u saopćenju.

Dalje navode da je osumnjičeni ispitan i podvrgnut kriminalističkoj obradi, te će danas biti predt u nadležnost Tužilaštva ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.