open-navfaktor-logo
search
Zaražen koronavirusom
Ratni zločinac Momčilo Krajišnik u teškom stanju, tokom dana će biti priključen na respirator
Osuđeni ratni zločinac i prvi predsjednik Narodne skupštine RS-a Momčilo Krajišnik se, prema posljednjim informacijama iz UKC-a u Banjoj Luci, nalazi u teškom stanju.
30.08.2020. u 14:43
get url
text

Direktor ove institucije Vlado Đajić kazao je da je Krajišnikovo stanje ustanovljeno nakon današnjeg konzilijuma za liječenje najteže oboljelih pacijenata od infekcije koronavirusa.

Đajić kaže da je Krajišnikovo stanje neizvjesno, da ime niske vrijednosti kisika, da je trenutno na pasivnom respiratoru, te da će danas vjerovatno morati da bude potpuno stavljen na respirator.

- Krajišnik ima svu potrebnu njegu i nema potrebe da se igdje šalje na liječenje, jer imamo dobru Kliniku za intenzivnu medicinu - rekao je Đajić za Srnu.

On je podsjetio da je Krajišnik sinoć primljen na Kliniku intenzivne medicine UKC-a RS-a zbog infekcije koronavirusa i obostrane upale pluća.

- Uradili smo sve dijagnostičke procedure i dajemo svu terapiju po svjetskim protokolima, kao i najsavremenije lijekove - rekao je Đajić.

Krajišnik je 27. septembra 2006. osuđen za istrebljenje, ubistva, progone na političkoj, rasnoj ili vjerskoj osnovi, deportacije i nečovječno postupanje kao i zločine protiv čovječnosti na 20 godina zatvora, ali je na slobodi od 30. augusta 2013. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.