open-navfaktor-logo
search
Za ležeran izgled
Razbarušeni bob je hit frizura sezone: Lako se pravi i pristaje svima
Ljepota ove frizure je u tome što valovi ne moraju da budu savršeni, pa ih čak niti ne morate omotati uvijek na istu stranu
21.05.2019. u 07:10
get url
text

Razbarušeni bob hit je frizura ove sezone. Radi se o frizuri koja sjajno pristaje svima, izgleda nonšalantno i lepršavo, a ovu fizuru možete relativno jednostavno napraviti koristeći tek nekoliko proizvoda.

Prije svega, da biste postigli ovaj ležerni izgled, kosu trebate ošišati slojevito, tačnije stepenasto sa istanjenim vrhovima. To ne mora da znači dramatične slojeve, ali ova frizura ipak zahtijeva više prirodnog volumena od ravno ošišane kose, koja ima tendenciju da bude teža i opuštenija.

Ukoliko nemate mnogo vremena, trebaće vam alati za termičko oblikovanje kose - fen i figaro. Nagnite glavu prema podu i tako prebačenu mokru kosu osušite fenom koji ste postavili na hladno sušenje. Kad je kosa minimalno vlažna, u donju polovinu kose utrljajte pjenu za oblikovanje i osušite je do kraja. Ovo će vašoj kosi dati bolju teksturu za oblikovanje i produžiti trajnost talasa.

Nakon što ste posušili kosu, uzmite figaro koji će vašim pramenovima dati opušteniji valoviti izgled. Uzimajući pramen po pramen kose, omotajte ga oko cijevi figara i kako ga ispustite, nemojte da odmah raščešljavate kosu, već pramenove ostavite da se tako ohlade. Ljepota ove frizure je u tome što valovi ne moraju da budu savršeni, pa ih čak niti ne morate omotati uvijek na istu stranu.

Ovakvu frizuru možete napraviti i ukoliko imate dužu kosu. U tom slučaju talase oblikujte do nivoa uha, a nikako ne kovrdžajte kosu do samog korijena. Za maksimalno opušten i nonšalantan izgled frizure, na kosu zatim oprezno našpricajte sprej, držeći ga barem 30 centimetara od kose.

Za kraj, ako vam je kosa izuzetno svilenkasta i inače loše drži lokne, lagano je posprejajte i lakom za kosu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.