Zatražen pritvor

Razbojnik iz Gruda davio i udarao bespomoćnog starca

Objavljeno: 17.09.2018. u 09:37 Autor: E. F.

Tridesetdvogodišnjak iz Gruda starcu tražio novac pa ga davio i udarao šakama u glavu 

FOTO: ILUSTRACIJA

Kantonalno tužilaštvo u Širokom Brijegu zatražilo je pritvaranje tridesetdvogodišnjeg Slavke Čepe iz Gruda, a nakon što je protekle sedmice pijan opljačkao i izudarao bespomoćnog starca i to u njegovom domu.

Kako saznajemo u Tužilaštvu ZHK, on je u petak u popodnevnim satima došao do kuće u Rupinama, općina Grude, u kojoj sam živi 84- godišnji V. Č.

Znajući da u blizini nema komšija, razbojnik je ušao u kuću starca te mu je povišenim tonom tražio novac, a zatim ga je počeo daviti i udarati šakama u glavu. Starac je pao na pod, a razbojnik je ušao u sobu u kojoj je pronašao i uzeo novac u kovanicama različitih valuta i apoena te pobjegao u pravcu Gruda.

Starac je srećom zadobio lake povrede, a policija je ubrzo pronašla i privela razbojnika. Njegovo pritvaranje zatraženo je zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti isto ili slično krivično djelo.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije