open-navfaktor-logo
search
Unapređenje saradnje
Razgovori o povećanju broja proizvodnih investicija Turske u Bosni i Hercegovini
Direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Milica Marković se sastala s delegacijolom Odbora za ekonomske odnose s inostranstvom Republike Turske u Istanbulu, koju je predvodio Hasan Topaloglu, predsjedavajući Tursko-bosanskohercegovačkog poslovnog vijeća.
15.02.2022. u 11:09
get url
text
FIPA

Tema sastanka je bilo povećanje broja proizvodnih investicija iz Turske u Bosni i Hercegovini. Razgovarano je o unapređenju poslovnog ambijenta kada su u pitanju turski investitori i mogućnostima novih investicija u nekoliko najznačajnijih privrednih sektora BiH.

Inicirana je organizacija poslovnog foruma u Sarajevu uz potvrdu DEiK-a da će biti partneri u organizaciji.

Marković se sastala i sa Ali Zeybekom, savjetnikom CEO-a kompanije Hayat Holding, višim potpredsjednikom Holdinga i članom Nadzornog odbora Natron Hayat Maglaj.

Predstavnik Hayata Holdinga koji posluju u 11 zemalja svijeta, govorio je o iskustvu poslovanja u BiH, planovima i problemima u radu.

Dogovorena je intervencija FIPA-e u okviru svojih nadležnosti kod mjerodavnih institucija i tijela kako bi se riješili problemi u radu kompanije u Maglaju koja zapošljava oko 900 radnika, navodi se u saopćenju .

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.