Razotkriven kradljivac iz Zenice: Iz tri stana odnio trehničku robu, zlato i bankovne kartice

objavljeno: 14.06.2018. u 16:35

Zenička policija u pretresima koje je jučer obavila u ulici Crkvice u Zenici razotrkila je i uhapsila kradljivca iz ovoga grada koji je glavni akter pljačke tri stana iz kojih je odnio tehničku robu, zlato, bankovne kartice i druge predmete.

Radi se o H.N. iz Zenice (35), a policija je pretresom stana koji on koristi pronašla veću količinu ukradenih predmeta. Tako, pronađeni su predmeti koji su ukradeni dan ranije u stanu vlasništvo S. M., u ulici Jalimamov put, odnosno dva laptopa, jedan tablet i zlatni nakit.

Prilikom pretresa pronađeni su i drugi predmeti za koje postoji sumnja da potiču iz teških krađa izvršenih u druge stanove pa je tako rasvjetljena krađa u stan Z. S., iz kojeg su ukradeni tehnička roba, zlatni nakit i drugi predmeti.

Rasvjetljena je i krađa iz stana D. M. u ulici Mehmeda Spahe, kada je nestala tehnička roba, zlatni nakit, bankovne kartice oštećenog i drugi predmeti.

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, protiv uhapšenog će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo opisane teške krađe.