Kraj ljubavi

Razvodi se Jeff Bezos, najbogatiji čovjek na svijetu

Objavljeno: 09.01.2019. u 21:43

Bezosi, koji imaju četvero djece, upoznali su se dok su oboje radili za investicijsko društvo D. E. Shaw, puno prije nego je Jeff osnovao Amazon

Američki milijarder Jeff Bezos, osnivač i direktor kompanije Amazon, kojeg je časopis "Forbes" proglasio najbogatijim u svijetu, saopćio je u srijedu da se razvodi od supruge MacKenzie nakon 25 godina braka.

- Želimo obavijestiti javnost o promjeni u našem životu…Odlučili smo se rastati i nastaviti dalje kao prijatelji - napisali su Jeff Bezos (54) i njegova supruga MacKenzie (48) u objavi na Twitteru.

- I dalje ćemo biti porodica i dobri prijatelji - zaključili su, napomenuvši da su tokom 25 godina braka "sarađivali u poslovnim projektima".


Bezosi, koji imaju četvero djece, upoznali su se dok su oboje radili za investicijsko društvo D. E. Shaw, puno prije nego je Jeff osnovao Amazon.


Časopis "Forbes" je u srijedu Bezosovu imovinu procijenio na 137 milijardi dolara.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije