Reagovala i Ambasada SAD-a u BiH: Komentari SNSD-a nisu ozbiljni, to je njihova teorija zavjere

Objavljeno: 13.09.17 u 20:10

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini reagirala je nakon tvrdnji iznesenih u saopćenju Saveza nezavisnih socijaldemokrata u kojem se navodi da je Američka ambasada "osmislila scenario rušenja Parlamenta".

Ambasada SAD-a u BiH
Ambasada SAD-a u BiH

- Ovi neosnovani i neodgovorni komentari ne mogu se ozbiljno shvatiti. Teorije zavjera kao što je ova samo služe da bi se odvratila pažnja od konkretnih problema u ekonomiji, pravosuđu i politici sa kojima se građani Bosne i Hercegovine suočavaju - rekli su za N1 iz Ambasade SAD-a u BiH.

Podsjetimo, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) upozorio je danas da je nasilnim prekidom rada  Narodne skupštine Republike Srpske Savez za promjene (SzP) krenuo u najopasniju avanturu do sada - rušenje parlamentarne demokratije, a time i Republike Srpske.

Iz SNSD-a su naglasili da su "akciju nasilnog zauzimanja parlamenta osmislili dio političkog Sarajeva, ekipa Džordža Soroša i njegovog referenta Brajana Hojt Jia, koja je stigla u Republiku Srpsku, i dobro poznata ambasada u Sarajevu".