open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Reakcija Čelika: Neka Jusić objasni Tužilaštvu ko ga je vozao u gepeku...
Iz Čelika su istaknuli kako dogovor nije ni postignut, a da je pružanje ruke koje spominje Jusić tradicionalni pozdrav u Bosni i Hercegovini
26.06.2019. u 10:33
get url
text

Iskusni stoper Emir Jusić nedavno je napustio Olimpik i izrazio želju da karijeru nastavi u Čeliku. Prema njegovim navodima, dogovorio je prelazak na Bilino polje, ali je u utorak, dva sata prije nego što su Zeničani otputovali na pripreme, obaviješten da za njega nema mjesta.

Iz Čelika su istaknuli kako dogovor nije ni postignut, a da je pružanje ruke koje spominje Jusić tradicionalni pozdrav u Bosni i Hercegovini i da to ne znači zaključivanje bilo kakvog dogovora.

-  Emir Jusić je upoznat, kao i Fenan Salčinović koji je prisustvovao razgovoru, da osobe sa kojim razgovara nemaju pravo odlučivanja u klubu i da mogu samo prenijeti informacije šefu stručnog štaba Hasanu Özeru koji je u tom momentu boravio u Istanbulu. Emir Jusić je nakon toga izjavio da je postigao dogovor sa NK Čelik, kao i teške kvalifikacije da klub vodi ulica i ljudi iz kafane, što nije tačno jer zadnju riječ je dao novi šef stručnog štaba Hasan Özer koji ga nije želio u ekipi, kao ni Dženisa Huseinspahića koji je bio na pregovorima, ali koji nije potpisao ugovor sa NK Čelik  - reakcija je kluba iz Zenice.

 - NK Čelik je sa predsjednikom Olgunom uradio veliki posao i svaki problem koji je bio ispred nas je riješen. Naš klub se ograđuje od bilo kakvih spekulacija i neće dozvoliti nikome da vrši pritisak i dovodi igrače za koje predsjednik Olgun Aydin i šef stručnog štaba Hasan Özer nisu dali odobrenje. Pružanje ruke koje spominje Emir Jusić je tradicionalni pozdrav u Bosni i Hercegovini i nije bio zaključivanje bilo kakvog dogovora - objašnjavaju iz Čelika.

- NK Čelik poziva Tužilaštvo Ze-Do kantona da pozove Emira Jusića, da mu pokušaju pomoći i da ga saslušaju jer je u par navrata spomenuo da su ga u periodu prije ulaska investitora određena lica vozala u gepeku automobila prijeteći mu da tu određenu utakmicu ne odigra na nivou da bi Čelik izgubio. Upravi našeg Kluba je žao što je odnos sa Emirom Jusićem otišao u ovom smjeru i želi mu zdravlje i sreću u nastavku karijere - zaključeno je u saopćenju zeničkog premijerligaša.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.