open-navfaktor-logo
search
Izjave trenera
Reakcije Mulalića i Vasoskog nakon derbija na Grbavici
Edis Mulalić, trener Želje, odisao je zadovoljstvom nakon pobjede u gradskom derbiju protiv Sarajeva odigranom na stadionu Grbavica.
05.03.2022. u 19:38
get url
text

Treći derbi u trenerskoj karijeri i treća pobjeda za Mulalića, koji je nakon utakmice rekao da misli kako je Željo trebao ranije zatvoriti meč.

- Dali smo gol na vrijeme, poslije toga smo kontrolisali, a onda crveni karton. Znate kakve su naše ekipe, nekad brojčano izgleda da će se lagano završiti, ali to ništa ne znači. Koliko god glupo zvuči, ali tako je - rekao je Mulalić poslije meča za Arenu Sport.

- Pogodili smo i s izmjenama. Zec je stavio tačku na i. U drugom poluvremenu par puta mogli smo odigrati mirno, utakmica se ranije mogla završiti. Međutim, ne treba se pobjedi, pogotovo ovoj gledati u zube - dodao je trener Želje.

Mulalić je u najavi utakmice kazao da njegovi izabranici ne smiju biti kukavice.

- Gledali smo Sarajevo u obje prethodne utakmice. Niko nije  izašao visoko, da ih pritišće cijelo vrijeme. Nismo ni znali kako će izgledati, ali ekipu koja zna da igra glupo je pustiti da igra - smatra Mulalić.

Aleksandar Vasoski čestitao je Željezničaru na pobjedi.

- Atmosfera je bila fantastična. Taman kad smo upostavili inicijativu, stopostotnu šansu, primili smo gol iz prekida. Onda smo se opet malo uključili pa dobili crveni karton. Utakmica je otišla u pogrešnom smjeru za nas - rekao je Vasoski.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.