open-navfaktor-logo
search
Nova "sedmica"
Real Madrid popunio upražnjeno Ronaldovo mjesto
Florentino Perez danas je na stadionu "Santiago Bernabeu" predstavio novog fudbalera Španca Mariana Diaza Mejiu, za kojeg je Lyonu isplaćeno 22 miliona eura
31.08.2018. u 17:15
get url
text
Mariano Diaz Mejia je nova "sedmica" Real Madrida

"Sedmica" u španskom fudbalskom klubu Real Madrid koju je skoro deceniju nosio Portugalac Cristiano Ronaldo, nije dugo čekala na novog vlasnika nakon što je Ronaldo nedavno prešao u redove italijanskog Juventusa.

Predsjednik Real Marid Florentino Perez je danas na stadionu Santiago Bernabau u Madridu predstavio novog fudbalera Španca Mariana Diaza Mejiu. Riječ je o fudbaleru koji podmladak Real Madrida i koji se vratio u "kraljevski klub" nakon 14 mjeseci provedenih u francuskom Lyonu.

Mejia je predstavljen u dresu s brojem sedam, upravo onome koji je 10 godina znojem natapao popularni CR7.

Iz Real Madrida je ranije saopćeno kako je s Marionom Diazom potpisan ugovor do 2023. godine, te kako je za njega plaćena odšteta Lyonu u vrijednosti od 22 miliona eura.

Mariano je 2011. godine primljen u podmladak Real Madrida, a prije dvije godine je uvršten i u prvi tim. Mladi Španac je rijetko dobivao priliku na Santiago Bernabau, zbog čega je odlučio preći u Lyon, gdje je u prošloj sezoni zabilježio 37 nastupa i 18 golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.