open-navfaktor-logo
search
Španski velikan
Real Madrid uputio poseban apel svojim navijačima
Fudbaleri Real Madrida u četvrtak uvečer imaju priliku da pobjedom protiv Villarreala, kolo prije kraja La Lige, osiguraju 34. naslov šampiona Španije.
15.07.2020. u 10:16
get url
text

S obzirom na trenutni rizik od širenja koronavirusa iz “kraljevskog kluba“ su pozvali navijače da osvajanje titule proslave u domovima, prenosi Anadolu Agency (AA)

Ekipa Zinedinea Zidanea blizu je šampionskog pehara koji Real čeka tri godine. No, klub je brzo djelovao i zamolio navijače da ne slave kao uobičajeno kod fontane Cibeles u centru Madrida.

S obzirom na stroge mjere socijalnog distanciranja koje su zbog epidemije koronavirusa još uvijek na snazi glavnom gradu Španije, Real je objavio službeno saopštenje u kojem se navijači mole da ostanu kod kuće.

Prema navodima španskih medija u srijedu ujutru u slučaju da navijači masovno izađu na ulice Madrida, gradska vlast će preuzeti odgovornost i rastjerati okupljene. Fontana je dugi niz godina bila poprište proslava navijača Real Madrida, međutim, ove godine se od pristalica traži da "slave sa svojih balkona".

Dva kola prije kraja Real je na prvom mjestu sa 83 boda, četiri više od najvećeg rivala Barcelone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.