Zamjena za topu

Recept svjetskog kuhara: Ovako se pravi savršena kajgana

Objavljeno: 09.05.2019. u 08:22

Kajgana je mnogima omiljeno jelo kojim započinju dan, a u vrijeme ramazana može se jesti i za iftar

FOTO: SCREENSHOT

Kajgana je mnogima omiljeno jelo kojim započinju dan. Jednostavno je za spremanje i ne iziskuje mnogo namirnica i vremena. U vrijeme ramazana postači mogu napraviti ovo jelo umjesto popularne tope.

Slavni britanski kuhar Gordon Ramsay otkrio je trikove za spremanje najukusnije kajgane.

Jaja iz frižidera ubacite u tavu sa nekoliko komada putera i lagano primiješajte na vatri. Bit će vam potrebno tri minute, a presudno je da kuhate 30 sekundi na vatri, a nakon toga nakratko sklonite i intenzivno promiješate. Ponovite postupak tri puta, a pred sam kraj začinite i dodajte kašiku kisele pavlake.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije