SASTOJCI ZA BRZE KIFLICE:
(za 16 komada manjih kiflica)
250 g pšeničnog brašna
125 g svježeg sira (kremastijeg)
1 jaje
50 ml maslinova ulja
50 ml mlijeka
3 kašičice praška za pecivo
pola kašičice soli
sjemenke za posipavanje
PRIPREMA BRZIH KIFLICA
1. U dublju zdjelu prosijte brašno s praškom za pecivo, dodajte sol, izmiješajte i dodajte svježi sir pa sve još jednom dobro izmiješajte.
2. U manju zdjelicu odvojite bjelance (žumance ostavite za premazivanje), izmješajte ga, potom u zdjelicu dodajte mlijeko i maslinovo ulje pa dobro izmiješajte. Dodajte to u zdjelu s brašnom i sirom pa rukama umijesite glatko, mekano tijesto. Ako se tijesto lijepi, dodajte još malo brašna.
3. Tijesto razvaljajte u krug promjera 35-40 cm pa ga izrežite na 16 komada/trokuta. Svaki trokut zarolajte od šireg dijela prema užem (možete ih i puniti) pa složite na pleh prekriven papirom za pečenje. Premažite žumancem koji ste izmiješali sa kašičicom mlijeka. Pospite sezamom, makom ili suncokretovim sjemenkama.
4. Ubacite u prethodno zagrijanu rernu na 180 °C i pecite 25-30 min.
5. Kad kiflice izvadite iz rerne, prekrijte ih krpom, a kad se ohlade, prebacite ih u vrećicu i zavežite, na taj način spriječit ćete da se osuše i stvrdnu.