Marokanci su postali prva afrička selekcija koja je igrala polufinale, a onda i meč za treće mjesto. U polufinalu je Maroko poražen od Francuske, a u meču za bronzano odličje od Hrvatske.

Ipak, po povratku u domovinu fudbaleri Maroka dočekani su kao heroji. Ikona marokanskog uspjeha je selektor Walid Regragui, a on nije zaboravio ni svog prethodnika na klupi Vahida Halilhodžića koji je Lavove odveo u Katar.

- Veliko hvala Vahidu Halilhodžiću. On je napravio vrhunski posao i stvorio ovu grupu igrača. Ja sam tu donio svoj mentalitet, nešto novo, a igrači su se žrtvovali kako bi ispratili ono što tražim - rekao je Regragui u intervjuu za marokansku televiziju te objasnio za šta je bh. stručnjak zaslužan.

- Morali smo promijeniti mentalitet da igramo lijepo i dobro zbog čega nismo imali rezultate. To smo ostavili po strani i to je njegova zasluga. Nas u polufinale nije doveo jedan igrač nego kompletna grupa koja je stvorena u kvalifikacijama. Čak i oni koju su igrali samo pet minuta su bili potpuno posvećeni - zaključio je marokanski selektor.