Susreti

Sastanak u Budvi: Put Foča - Šćepan polje - Plužine i most na Tari infrastrukturni prioritet

Objavljeno: 19.03.2019. u 16:05

Istaknuta potreba da se radi na boljoj prohodnosti granice između dvije zemlje, posebno u ljetnoj turističkoj sezoni

Nebojša Radmanović i Ivan Brajović

FOTO: PSBiH

Izgradnja puta Foča – Šćepan polje s jedne i Plužine – Šćepan polje s druge strane, kao i mosta na Tari prioritetan je projekat koji bi doveo do bolje infrastrukturne povezanosti Bosne i Hercegovine i Crne Gore rečeno je tokom susreta zamjenika predsjedavajuće Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojše Radmanovića u Budvi sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem.

Naime, Brajović je bio domaćin 16. konferencije predsjednika parlamenata Jadransko – jonske inicijative u Budvi. Tokom susreta sa Brajovićem Radmanović istakao je da je parlamentarna saradnja veoma važan segment dobrih bilateralnih odnosa BiH i Crne Gore. Tokom sastanka konstatovano je da između dvije zemlje nema otvorenih pitanja, te naglašeno da sporazum o granici, koji su BiH i Crna Gora potpisale, predstavlja dobar primjer rješavanja ovog pitanja za sve susjedne zemlje u regionu.

Naglašeno je da prijateljske odnose dvije susjedne države treba iskoristiti za dodatno unapređenje ekonomske saradnje, posebno u oblasti turizma. Istaknuta potreba da se radi na boljoj prohodnosti granice između dvije zemlje, posebno u ljetnoj turističkoj sezoni.

Razmijenjene su informacije o političkim prilikama u BiH i Crnoj Gori, kao i o procesu evropskih integracija u kojem učestvuju obje zemlje, saopćeno je iz PSBiH. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije