open-navfaktor-logo
search
Potpisan sporazum
Rekonstrukcija vodovodne mreže u Kranjčevićevoj ulici počinje u septembru
Direktor ViK-a Enver Hadžiahmetović najavio je i da bi krajem augusta ili početkom septembra trebali započeti radovi, a kompletan posao trebao bi se završiti za  90 dana i tokom izvođenja radova građani će imati uredno vodosnabdijevanje
30.07.2019. u 11:48
get url
text

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić i direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Enver Hadžiahmetović u prostorijama Mjesne zajednice "Marijin Dvor“ potpisali sporazum o realizaciji projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Kranjčevićeva.

Istoga dana su načelnik Ajnadžić i direktor Hadžiahmetović potpisali sporazum o povjeravanju poslova implementacije projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Dolina i Magribija. Vodovod i kanalizacija kao vlasnik i upravitelj vodovodne i kanalizacione mreže povjerava Općini Centar implementaciju projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ovim ulicama, a u skladu sa projektima rekonstrukcije koje je uradilo ovo preduzeće. 

Predmet sporazuma je regulisanje međusobnih prava i obaveza sporazumnih strana pri realizaciji projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Kranjčevićeva, Dolina i Magribija. Na osnovu sporazuma, Ministarstvo komunalne privrede će osigurati novac za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, dok će Općina Centar iz budžeta osigurati sredstva za sanaciju i asfaltiranje saobraćajnica. Ukupna investicija će koštati tri miliona i 600 hiljada maraka

- Ovo je dokaz da zajedno možemo sve, a pojedinačno možemo malo ili ništa. Dugo godina svi čekamo na kompletnu rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u ovim ulicama. S obzirom na značaj ovog projekta apelujemo na naše sugrađane da za vrijeme izvođenja radova pokažu potrebno razumijevanje i strpljenje. Projekat zajedničkim sredstvima finansiraju Ministarstvo komunalne privrede KS i Općina Centar, a koristim priliku da izrazim zahvalnost ministru Mandiću na kooperativnosti po pitanju realizacije ovog projekta. Nakon što se okončaju radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, sve tri ulice će biti potpuno sanirane - pojasnio je Ajnadžić.

Direktor Hadžiahmetović najavio je i da bi krajem augusta ili početkom septembra trebali započeti radovi, a kompletan posao trebao bi se završiti za  90 dana i tokom izvođenja radova građani imati uredno vodosnabdijevanje.

- Današnje potpisivanje je najmanje politika, ovo je ono kako ja vidim da treba da funkcioniše vlast na svim nivoima. Udružili smo sredstva i energiju da zajednički realiziramo ovaj projekat. Ministarstvo je u budžetu osiguralo 1,6 miliona maraka, a ostatak Općina Centar - rekao je Mandić, navodi se u saopćenju Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.