open-navfaktor-logo
search
Serie A
Remi bez golova Intera i Rome, Džeko dobio priliku u drugom dijelu
Premijerni susret 15. kola Serie A između Intera i Rome okončan je bez golova, a ovo je bio četvrti uzastopni remi ova dva tima
06.12.2019. u 22:43
get url
text
get url
text

Premijerni susret 15. kola Serie A između Intera i Rome ponudio je malo toga zanimljivog, a susret na stadionu "Giuseppe Mezza" okončan je bez pogodaka.

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeku duel protiv tima s kojim se povezivao ovoga ljeta počeo je na klupi za rezerve, a poslije 0:0 u prvom poluvremenu Dijamant je priliku dobio u nastavku utakmice.

Iz prvog poluvremena teško je izdvojiti nešto, a najbolja i jedina velika prilika u prvih 45 minuta viđena je dvije minute prije kraja prvog perioda, a propustio ju je hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović. Veznjak Intera je iz dobre pozicije, sa 10-11 metara šutirao visoko preko gola.

Šansi tek nije bilo u nastavku, a Džeko je priliku dobio od 67. minute kada je zamijenio Diega Perottija.

Inter je stvorio pritisak pred golom Vučice u posljednjih desetak minuta, no nije ga uspio materijalizovati na željeni način.  Sedam minuta prije kraja Romelu Lukaku je šutirao glavom, no lopta je prošla pored lijeve stative Rominog gola.

Dobru priliku je u 88. minuti imao Lautaro Martinez, ali je ostalo 0:0.

Inter je zadržao lidersku poziciju sa38 bodova. Ipak, ukoliko Juventus, u još jednom derbiju 15. kola, pobijedi Lazio u gostima preuzeti će prvom mjesto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.