open-navfaktor-logo
search
Trener Plemića
Rendulić: Za crvene kartone smo saznali tek u autobusu
Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog, u razgovoru za zvaničnu klupsku televiziju, najavio je sutrašnju utakmicu pretposljednjeg kola Premijer lige protiv Leotara.
20.05.2023. u 17:45
get url
text

Rendulić je poručio kako je njegova ekipa osvojila dvostruku krunu, što je bio cilj ove godine.

- Sretni smo svi zbog toga. Dva kola su nam još ostala do kraja. Imamo obavezu prema sebi da odradimo maksimalno, koliko je to u ovom momentu moguće. Naravno da ćemo zarotirati ekipu i u ove dvije utakmice.

Siguran sam da će oni koji dobiju priliku na najbolji mogući način je iskoristiti i da ćemo završiti sezonu sa još dvije pobjede, kazao je Rendulić, pa dodao:

- Pražnjenje je sigurno prisutno. Imamo još dan do utakmice, možda još jedan trening, pa ćemo vidjeti tačno u kakvom smo stanju, ali neće biti lako se motiviati za ovu utakmicu.

Ali, s obzirom na viđeno do sada, u tom dijelu nismo imali problema i uvijek smo činili taj dodatni napor da uradimo stvari kako treba. Nadam se i uvjeren sam da će tako biti i ovaj put - kazao je trener Plemića.

Rendulić se potom osvrnuo na igrački kadar svoje ekipe, te je dodao kako neće računati na Tomislava Kiša i Franka Sabljića, koji su dobili crvene kartone u finalu Kupa BiH protiv Veleža.

- U autobusu smo saznali da su kažnjeni crvenim kartonima tako da ih, nažalost, neće biti u naredne dvije utakmice.

Zlomislić ima problema od prije, vidjet ćemo koliko nam se isplati riskirati i forsirati ga, moguće da će i on preskočiti te utakmice. Sloban Jakovljević isto ima nekih sitnih problema, tako da ćemo i njega odmoriti. Svi drugi su na dispozicij - kazao je Rendulić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.