navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Premijera 4. oktobra

Renee Zellweger briljira kao Judy Garland u novom biografskom filmu

Trailer filma "Judy" počinje s nostalgičnom izvedbom pjesme "Somewhere Over the Rainbow"

Objavljeno: 13.05.2019. u 08:18
get url
text
Radnja dugoočekivanog filma "Judy" je smještena u zimu 1968. godine
Radnja dugoočekivanog filma "Judy" je smještena u zimu 1968. godine

Poznata glumica Renee Zellweger u novom biografskom filmu utjelovljuje holivudsku divu Judy Garland, a sada je objavljen i prvi trailer filma koji u kina stiže 4. oktobra ove godine.

Radnja dugoočekivanog filma "Judy" je smještena u zimu 1968. godine, tačno 30 godina nakon što je Judy Garland osvojila kritike u filmu "The Wizard of Oz" u kojem je glumila glavnu junakinju Dorothy.

Iste godine je pjevačica i glumica došla u London gde je imala nekoliko nastupa u klubu "Talk of the Town" samo nekoliko mjeseci prije njene smrti. Film prikazuje šta se dešavalo "iza duge" i otkriva koliko je Judy zaista imala nesretan život zbog ličnih problema, turbulentnog ljubavnog života i finansijskih poteškoća.

Trailer filma "Judy" počinje s nostalgičnom izvedbom pjesme "Somewhere Over the Rainbow". Zellweger u njemu izvodi niz klasika koje je Garland pjevala i zbilja zvuči sjajno, što i nije tako neočekivano nakon sjajne uloge koju je odigrala u mjuziklu "Chicago" 2002. godine i koja joj je donijela nominaciju za Oscara.

Uz Renee u filmu glume Bella Ramsay u ulozi druge kćerke Judy Garland - Lorne Luft, Rufus Sewell koji glumi Judynog trećeg supruga Sidneya Lufta, te Finn Wittrock koji utjelovljuje glumičinog petog supruga Mickeyja Danesa. Njena prva kći Liza Minelli neće biti prikazana u filmu jer ga navodno privatno ne odobrava.