open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Reprezentacija BiH odletjela za Lihtenštajn, još jedan Zmaj otpao zbog povrede
Za izabranike Roberta Prosinečkog, koji su u petak na Bilinom polju poraženi od Italije s 3:0, meč u Vaduzu bit će prilika da upišu prvu gostujuću pobjedu u ovom kvalifikacionom ciklusu
17.11.2019. u 10:28
get url
text

Fudbalska repezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u Lihtenštajn gdje sutra u Vaduzu igra posljednju utakmicu kvalifikacija za EURO 2020. godine.

Za izabranike Roberta Prosinečkog, koji su u petak na Bilinom polju poraženi od Italije s 3:0, meč u Vaduzu bit će prilika da upišu prvu gostujuću pobjedu u ovom kvalifikacionom ciklusu.

{$galerijaFotografija}

Zmajevi su čarter letom poletjeli s Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a do utakmice će biti smješteni u Švicarskoj, tačnije u blizini St. Gallena. Za utakmicu sa Lihtenštajnom Prosinečki neće moći računati ni na Zorana Kvržića, koji se žalio na povredu nakon utakmice sa Azzurrima. Kvržić je tako, nakon Luke Menala i Miralema Pjanića, postao treći igrač koji je zbog povrede otpao iz rostera naše selekcije.

Prosinečki je ranije zbog povreda morao otpisati Tonija Šunjića i Amera Gojaka. Prema ranijim izjavama hrvatski stručnjak na klupi BiH, u Vaduzu bi priliku trebao dati fudbalerima koji su u posljednje vrijeme igrali malo ili nikako.

Utakmica s Lihtenštajnom igra se sutra sa početkom u 20.45 sati.

{$galerijaFotografija}

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine aerodrom 1 - 17.11.2019.
1 od 20
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.