open-navfaktor-logo
search
Kapiten na poštedi
Reprezentacija Portugala bez Ronalda do kraja godine
Prema navodima portugalskih medija, fudbaler Juventusa je zamolio selektora Fernanda Santosa da ga ne zove u reprezentaciju za utakmice koje će Portugal igrati u oktobru i novembru
04.10.2018. u 13:59
get url
text
Cristiano Ronaldo

Jedan od najboljih fudbalera današnjice Cristiano Ronaldo najvjerovatnije do kraja godine neće igrati za reprezentaciju Portugala, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema navodima portugalskih medija, fudbaler Juventusa je zamolio selektora Fernanda Santosa da ga ne zove u reprezentaciju za utakmice koje će Portugal igrati u oktobru i novembru. Portugal se ovog mjeseca u Ligi nacija sastaje sa Poljskom i igra prijateljski duel sa Škotskom u Glasgowu. U novembru ih čekaju preostale dvije utakmice Lige nacija još jednom protiv Poljske i na kraju sa Italijom. Očekuje se da će sve spomenute susrete propustiti najbolji portugalski fudbaler.

Vrijedi spomenuti da Ronaldo za Portugal nije igrao od Svjetskog prvenstva proteklog ljeta u Rusiji. Naime, 33-godišnji napadač propustio je i oglede portugalske reprezentacije u septembru.

Ronaldo je za reprezentaciju Portugala odigrao 154 utakmice i postigao 85 golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.